Sağlık Sektöründe Branding

Saglik-sektorunde-branding-1200x675.webp

Günümüzde şirketlerin özen göstermesi gereken en temel konu, ürünlerini veya hizmetlerini bir marka haline getirmesidir. Sağlık sektöründe de markalaşmaya önem verilmektedir. Özellikle daha çok hastaya sahip olmayı amaçlayan özel sektör paydaşlarını ilgilendiren bir konudur. Bu yüzden sağlık kuruluşlarının markalaşmayı temel politika olarak görmesi gerekir. Sağlık sektöründe branding için yatırım yapılması sonucunda sundukları hizmetlerle dijital markalaşma gerçekleşebilmektedir.

Sağlık Hizmetlerinde Markalaşma

Belli bir düzeyde kurumsal olarak imaja, kimliğe ve kültüre sahip özel sağlık kurumlarının öne çıkması için yaptıkları birkaç faaliyet bulunmaktadır. Kendilerine ait olan özelliklerini (doktorlar, teknolojik cihazlar gibi) hastalara ve müşterilere internet reklamları sayesinde aktarabilirler. Ayrıca markalaşma için sosyal medya gibi günümüzdeki teknolojik imkanlardan faydalanarak markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyebilirler.

Bu pazarlama stratejileri ile marka, sunmuş olduğu hizmetlerin diğerlerinden farklı olduğunu belirterek hastalarıyla kuvvetli bir güven bağı oluşturabilir. Türkiye’de sağlık sektöründe yapılan reklam sınırlamaları ele alındığında bu tür kurumların markalarını tanıtmada problemler yaşadığı söylenebilmektedir.

Sektörde bulunan tüm kuruluşlar etik bir şekilde hareket ettikleri zaman, yasaklar ve cezalarla ortaya çıkan ‘sağlık sektörü pazarlaması’ yerine, kitlelere güven aşılayan ve emin adımlar atan bir ‘sağlık sektörü markalaşması’ gerçekleşebilmektedir. Sağlık sektöründe branding için yapılması gereken bazı unsurlar vardır. Gelin sağlık sektöründe branding çalışmaları nasıl yapılır detaylı bir şekilde bakalım.

Sağlık Sektöründe Branding Nasıl Yapılır?

Sektördeki hizmet sunucuları (hastaneler vb.) pozisyonlarını gözden geçirmelidir. Bunun ardından markalaşma iş planlarını tekrardan yapmaları gerekir. Her piyasada gittikçe birbirine benzeyen ürün ve hizmetlerin; ‘onu değil beni tercih et’ politikasını aşması için tek çare markalaşma. Çünkü yeni ilaç, ünlü doktor vb. gibi manşetler ya da çözümler giderek yetersiz hale gelmeye başladı.

Kısaca söylemek gerekirse marka olmak; gündem veya yenilikçi olmaktan ziyade kalıcılık (devamlılık) faktörü üzerine kuruludur. Bu yüzden sağlık sektöründe rakiplerden farklı olmak için çareyi anlık ileti ya da kampanyalarda aramak yerine markalaşmada aramak doğru olacaktır.

Bu durumda dijital yol haritasında dikkatli bir şekilde ilerlenmesi de oldukça önemlidir. Bütün bu stratejileri yerine getirirken aynı zamanda kurumsallaşmış bir yapıya sahip olunması gerekir. Sağlık sektöründe branding için kuruluşta bulunan her bireyin kurumsal dili benimsemesine ihtiyaç var. Hasta danışmanı, call center yetkilisi, sosyal medya yöneticisi gibi her kademeden insanı kapsamaktadır. Markalaşma için ortak bir dile sahip olunması gerekir. Tüm bu süreçler sonrasında sağlık kuruluşları hedefledikleri marka tanınırlığına ulaşabilirler.

© MedicoFix 2018 - Her Hakkı Saklıdır.

×